Beste prijsgarantie op maatwerk overkappingen
Advies van experts
Duurzame kwaliteit
02-exclusieve-tuinkamer_overkapping-apeldoorn

Luxe tuinkamer

Ben je op zoek naar een unieke luxe tuinkamer? Ga dan voor de Verasol Cube tuinkamer! De Verasol Cube is een unieke en stijlvolle tuinkamer waarmee je de uitstraling van jouw leefomgeving naar een hoger niveau tilt. Het is een echte blikvanger in jouw tuin.

Wat is de Verasol Cube luxe tuinkamer?

Een Cube tuinkamer is een kubistische luxe tuinkamer met strakke vlakken en een moderne afwerking. De tuinkamer bevat een verstevigde goot waardoor zelfs een tuinkamer van zeven meter lang geplaatst kan worden met maar twee staanders. Hierdoor behoud je vrij uitzicht. Daarnaast bevat de Verasol Cube tuinkamer ook glazen schuifwanden, wat jou de mogelijkheid biedt een afgesloten ruimte te creëren. Op die manier houd je het binnen warm, zodat je ook wanneer het koud is en regent gewoon warm en droog kan blijven genieten van jouw tuin.

Waarom een tuinkamer precies is wat je zoekt

Een Cube tuinkamer van Verasol onderscheidt zich van andere tuinkamers door zijn moderne design. Door de extra brede staanders en goot van 250 bij 250 mm krijgt deze tuinkamer een stijlvolle uitstraling. Daarnaast geniet je van een overvloed aan licht door het heldere glasdak en de glazen schuifwanden. Mede door de verstevigde goot kan zelfs een tuinkamer van zeven meter op slechts twee palen staan. Ook is het mogelijk om deze luxe tuinkamer vrijstaand te plaatsen en is het dus niet per se nodig om deze aan huis te plaatsen.

Je hebt de keuze uit een veelvoud aan opties

Wanneer je voor een Verasol Cube gaat, kun je deze helemaal zelf samenstellen. Zo heb je de keuze uit verschillende moderne kleuren en afmetingen. Ook is het mogelijk om de Cube zowel tegen het huis of aan een stenen schutting te plaatsen als vrijstaand. Daarnaast is het mogelijk om de Cube zonder glazen wand te plaatsen en voor een normale Cube veranda te gaan. Zodra je je keuze gemaakt hebt, komen wij jouw tuinkamer altijd gratis op locatie inmeten. Zo verzekeren wij jou van een luxe tuinkamer die volledig naar wens is en op maat geproduceerd wordt.

Stel zelf jouw Cube samen

Overkapping Apeldoorn is dealer van de Verasol Cube tuinkamers. Bij ons kun je deze exclusieve buitenruimte eenvoudig zelf ontwerpen en samenstellen. Heb je advies nodig? Ook dan helpen we graag verder. Vul het formulier in, bel ons op 055-7200155 of mail naar apeldoorn@tuinmani.nl.

In het kort

 • Robuust design - Geen zichtbare dakhelling
 • Altijd op 2 palen - Extra stevige constructie
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Diverse opties & accessoires
 • Levertijd: 3 tot 4 weken
 • Incl. 10 jaar garantie
 • Incl. inmeetservice en maatwerk

Verkrijgbaar vanaf
6.399.-

HOME Experience

Zo kan het er bij jou thuis ook uit zien!

Bekijk hier een selectie van de vele overkappingen en tuinkamers die wij de afgelopen jaren hebben geplaatst.

Veelgestelde vragen

Alles voor de perfecte experience

Een veranda of tuinkamer is een grote aankoop. Wij begrijpen dat je daar veel vragen over hebt. Je bent van harte welkom in onze showroom. Onze specialisten staan voor jou klaar! Om je op weg te helpen, hebben we hiernaast alvast de meest gestelde vragen beantwoord.

Afspraak maken

Moet je een overkapping onderheien?

In principe hoef je je overkapping niet te onderheien. Een goede fundatie volstaat. Zo'n fundatie kan bestaan uit betonnen poeren of schroefpalen. Hoe zwaar de fundatie moet zijn, is afhankelijk van de zwaarte van een overkapping en de locatie in Nederland waar de overkapping geplaatst wordt. Als je bijvoorbeeld in het Westen van Nederland woont (moeras/veengrond) heb je een zwaardere fundatie nodig dan in het oosten, midden of zuiden van Nederland (zandgrond).

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, bijvoorbeeld; een grote vrijstaande kapschuur met zware kozijnen, die geplaatst wordt op een moerasbodem. Dan is het wellicht wel beter als er onderheid wordt. Wij adviseren wat de beste oplossing is.

Heb ik een vergunning nodig voor mijn overkapping?

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig om een veranda, tuinkamer of ander type overkapping te bouwen. Mits je je aan een aantal regels houdt, zoals:

 • Binnen 4 meter van je woning mag de overkapping een gelijke functie hebben als de woning zelf (dat is vrijwel altijd het geval bij een veranda of tuinkamer)
 • Binnen 4 meter van je woning mag je lager bouwen dan verder van je huis
 • Binnen 4 meter van je woning mag je niet hoger bouwen dan 30cm boven de eerste verdieping
 • Wil je meer dan 4 meter van je huis vandaan bouwen, mag het bouwwerk niet hoger worden dan 3 meter
 • Je mag niet de gehele tuin overkappen
 • Het is altijd goed om de buren even op de hoogte stellen

Je hebt altijd een vergunning nodig als:

 • Je overkapping in je voortuin wilt bouwen
 • Je overkapping hoger wordt dan 5 meter

Elk project is uniek, bij twijfel informeer dan bij je gemeente of het omgevingsloket, zo weet je snel of er een vergunning vereist is.

Wat is het verschil tussen een glazen dak of een polycarbonaat dak?

Bij de aanschaf van een aluminium of houten veranda kun je vaak kiezen tussen een glazen of een polycarbonaat dak. Wat de beste keuze daarin is, is afhankelijk van je budget, wensen en voorkeuren. Hieronder vind je enkele verschillen tussen deze 2 type daken:

Polycarbonaat dak:

 • Super licht materiaal
 • Goed te bewerken
 • Buigzaam
 • Goedkoper dan glas
 • Laat minder licht door dan glas
 • Is wat luidruchtiger bij regen t.o.v. een glazen dak 

Glazen dak:

 • Volledig doorzicht
 • Zeer duurzaam, blijft na jaren nog mooi
 • Exclusievere uitstraling
 • Weinig geluid bij regen
 • Glas is erg zwaar, onderconstructie moet degelijk zijn
 • Glas is prijziger dan polycarbonaat
Stappenplan

Jouw veranda in 4 stappen:

Stap 1

Zelf samenstellen

Kom naar onze showroom en stel samen met jouw adviseur de veranda of tuinkamer van je dromen samen!

Stap 2

Inmeten op locatie

Wij komen bij jouw thuis om de overkapping exact in te meten. Daarna ontvang je van ons de definitieve offerte voor akkoord.

Stap 3

Productie

De door jou samengestelde overkapping wordt volledig op maat gemaakt in de fabriek.

Stap 4

Montage

Onze monteurs bouwen de veranda of tuinkamer bij jou thuis op. Ze hebben jarenlange ervaring en leveren echt vakwerk!

Wat kunnen wij voor je doen? Neem contact op, we helpen je graag.

Contact opnemen

Laagste prijsgarantie

Design jouw ultieme buitenlevengevoel!

Ben jij op zoek naar een unieke en stijlvolle veranda om de uitstraling van jouw terras naar een hoger niveau te tillen? Met een veranda van Overkapping Apeldoorn by Tuinmani realiseer jij die wens. En hoe! Onze veranda's en tuinkamers zijn echte eyecatchers in jouw tuin, en dat voor de beste prijs!

Offerte aanvragen Afspraak maken

Verasol Profiline
Deskundig advies

Passie

Bij Overkapping Apeldoorn by Tuinmani word je geholpen door vakmannen. We weten alles van veranda's en kunnen al jouw vragen beantwoorden. We denken met je mee en zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

Maatwerk

Uniek design

Iedere tuin, ieder terras, iedere wens is anders. Daarom zijn al onze veranda's maatwerk. Tot op de millimeter nauwkeurig ingemeten en ontworpen. Exact zoals jij het wenst. 

Aankoopgarantie

Duurzaam

Wij willen graag dat je nog vele jaren plezier beleeft aan jouw overkapping. Daarom werken wij met zeer duurzame materialen van hoge kwaliteit.

Montage

Vakwerk

Onze vakmannen bouwen jouw droom. Wij werken met een eigen team van vaste monteurs met jarenlange ervaring. Vakwerk verzekerd!